Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. μαλακό τυρί κρέμα επιλογής σας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας + επιπλέον για άλειμμα επιφάνειας, καλά μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
  • ψιλοκομμένα φουντούκια + 3-4 ολόκληρα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε τη βάση μια φόρμας με αποσπώμενη βάση 18 εκ. περίπου με πλαστική μεμβράνη ή στρώνετε μεμβράνη στη βάση και τα τοιχώματα ενός μικρού στρογγυλού ταψιού περίπου 18 εκ. Η μεμβράνη θα σας βοηθήσει και στις 2 περιπτώσεις να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά προς μέτρια κομματάκια και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλο το μαλακό τυρί κρέμα μαζί με τα 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάτε με το μίξερ ή τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη λεία σοκολατένια κρέμα.
  3. Προσθέτετε τα μπισκότα μέσα στη κρέμα και ανακατεύετε με τη την ξύλινη κουτάλα, με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και ισομερώς. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα μέσα στην φόρμα η το ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  4. Πριν σερβίρετε τη τουρτίτσα σας αλείφετε την επιφάνειά της με έξτρα πραλίνα και προαιρετικά την διακοσμείτε με ολόκληρα και ψιλοκομμένα φουντούκια. Την ξεφορμάρετε την μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος την κόβετε σε κομμάτια και καλή σας απόλαυση!

Πηγή