Υλικά συνταγής
- Για τη βάση μπισκότου:
- 150 γρ. μπισκότα Digestives
- 150 γρ. μπισκότα Όρεο
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
- Για τη γέμιση Cheesecake:
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. μαύρη ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. τυρί κρέμα (250 γρ. μασκαρπόνε+150 γρ. τύπου Philadelphia)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. σκόνη σοκολάτας (όπως Caotonic ή Hemo ή Nesquick ή χύμα εμπορίου)
- 300 ml κρέμα γάλακτος, κρύα πλήρης λιπαρών 35%-36% λιπαρά
- Για το γαρνίρισμα:
- Σαντιγί
- Σοκολατάκια Maltesers
- τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση μπισκότου: Βουτυρώνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. Θρυμματίζετε και τα 2 είδη μπισκότων στο μούλτι, σε ψίχουλα, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το ρίχνετε στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
- Για τη γέμιση Cheesecake: Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα 2 ειδών ψιλοκομμένες σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και έχετε ένα λείο μείγμα. Φροντίζετε το σκεύος του μπεν μαρί να μην ακουμπά στο νερό το οποίο θα πρέπει να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 ειδών τυριά κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη σοκολάτας και τη κρύα κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ αρχικά σε σχετικά υψηλή ταχύτητα για 2 λ περίπου ή μέχρι να πήξει καλά το μείγμα και έχετε μια αφράτη σοκολατένια μους τυριού. Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και πήξει ακόμα πιο πολύ η μους.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί/φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, την απλώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ για να πήξει καλά.
- Για το γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό σας και το μεταφέρετε σε πιατέλα. Χτυπάτε κρέμα γάλακτος (ποσότητα ανάλογα με το γαρνίρισμα που θέλετε να κάνετε) σε πηχτή σαντιγί και με κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνετε ροζέτες με τη σαντιγί.
- Διακοσμείτε τις ροζέτες με maltesers και πασπαλίζετε λίγη τρούφα σοκολάτας ή “ξύνετε” με το ψιλό μέρος του τρίφτη, ένα κομμάτι σοκολάτας πασπαλίζοντας το γλυκό σας σε όλη την επιφάνειά του ή μόνο πάνω από τη σαντιγί.