[*][**][*]
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μπισκότα νηστίσιμα, όπως digestive ή άλλα επιλογής σας
- 300 γρ. χυμός φράουλα
- 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος κρύα [*]
- 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού νηστίσιμη [**]
- τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη
[*]
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε ένα μιξερ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς της ανά 40-60 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να γίνει ρευστή.
- Ρίχνετε τη ρευστή πραλίνα μέσα στο μίξερ με τη σαντιγί και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η πραλίνα και έχετε μια μους σοκολάτας. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
- Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό φράουλας. Βουτάτε στο χυμό τα μπισκότα σας, ένα τη φορά, για 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα και τοποθετείτε 1 στρώση μπισκότων στη βάση της φόρμας. Αν απαιτείται σπάστε μερικά μπισκότα να καλύψετε τυχόν μεγάλα κενά μεταξύ τους.
- Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε ομοιόμορφα το 1/4 περίπου της κρέμας μους και τη καλύπτετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένα στο χυμό φράουλας. Από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο 1/4 κρέμας μους και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώσεων με μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα άλλες 2 φορές. Συνολικά θα έχετε 4 στρώσεις μπισκότων και 4 στρώσεις κρέμας μους.
- Στρώνετε καλά με σπάτουλα τη τελευταία στρώση κρέμας μους και από πάνω τη πασπαλίζετε καλά με τρούφα σοκολάτας. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά και μετά τη ξεφορμάρετε και τη σερβίρετε.
[*][*]Πηγή