[*][**][*]

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα νηστίσιμα, όπως digestive ή άλλα επιλογής σας
  • 300 γρ. χυμός φράουλα
  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος κρύα  [*]
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού νηστίσιμη [**]
  • τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μιξερ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς της ανά 40-60 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να γίνει ρευστή.
  2. Ρίχνετε τη ρευστή πραλίνα μέσα στο μίξερ με τη σαντιγί και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η πραλίνα και έχετε μια μους σοκολάτας. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
  3. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό φράουλας. Βουτάτε στο χυμό τα μπισκότα σας, ένα τη φορά, για 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα και τοποθετείτε 1 στρώση μπισκότων στη βάση της φόρμας. Αν απαιτείται σπάστε μερικά μπισκότα να καλύψετε τυχόν μεγάλα κενά μεταξύ τους.
  4. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε ομοιόμορφα το 1/4 περίπου της κρέμας μους και τη καλύπτετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένα στο χυμό φράουλας. Από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο 1/4 κρέμας μους και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώσεων με μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα άλλες 2 φορές. Συνολικά θα έχετε 4 στρώσεις μπισκότων και 4 στρώσεις κρέμας μους.
  5. Στρώνετε καλά με σπάτουλα τη τελευταία στρώση κρέμας μους και από πάνω τη πασπαλίζετε καλά με τρούφα σοκολάτας. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά και μετά τη ξεφορμάρετε και τη σερβίρετε.

[*][*]Πηγή