Τούρτα τιραμισού πανεύκολη

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 3 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλ. τσαγιού καφές εσπρέσο κρύος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι γλυκό κρασί masala ή vinsanto
  • Για την κρέμα
  • 2 φάκελοι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια (ΓΙΩΤΗΣ)
  • 800 ml γάλα
  • 50ml γλυκό κρασί masala ή vinsanto
  • Για τη διακόσμηση
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια (ΓΙΩΤΗΣ)
  • 200 ml γάλα
  • κακάο σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την κρέμα: Ετοιμάζετε τη “Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Προσθέτετε στο τέλος το γλυκό κρασί και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθεί.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί. Παίρνετε ένα ένα τα μπισκότα, τα βουτάτε στο μείγμα του καφέ και τα στρώνετε σε ταψάκι σε μια σειρά.
  3. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα και την καλύπτετε με δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ, επίσης μουσκεμένα στο μείγμα του καφέ. Τέλος κάνετε μια ακόμη, τρίτη, στρώση από σαβαγιάρ και πάλι μουσκεμένα στο μείγμα του καφέ. 
  4. Για την διακόσμηση: Ετοιμάζετε το Garni Βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Το μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε ροζέτες πάνω σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να κρυώσει καλά και πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με κακάο ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι.

Πηγή