Υλικά συνταγής

  • 140 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ, ψιλοθρυμματισμένα στο μούλτι
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • κακάο σκόνη ή τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να “βραχούν” τα μπισκότα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 18 εκ. το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη της βάση της με την ανάποδη ενός ποτηριού και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζετε τη σοκολάτα και το γάλα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, φροντίζοντας η κατσαρόλα με το νερό που πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τα λιώσετε και στον φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντάς τα πολύ συχνά. 
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά το μείγμα λιωμένης σοκολάτας, το ανακατεύετε για λίγα λεπτά με το σύρμα, μετά προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε μια λεία κρέμα. 
  4. Ρίχνετε την κρέμα στη φόρμα πάνω στην μπισκοτένια βάση, την απλώνετε ομοιόμορφα και την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Μετά την ξεφορμάρετε την πασπαλίζετε με κακάο ή τρούφα σοκολάτας και την σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση. 

Πηγή