Τούρτα ψυγείου μπανόφι

Υλικά συνταγής

  • λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα της φόρμας
  • 750 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική φυτική ή κανονική πλήρης 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί dulce de leche «μαρμελάδα γάλακτος», στα μεγάλα σούπερ μάρκετ) [*]
  • 450 γρ. μπισκότα Digestive (30-32 τεμ.)
  • 6 μικρές μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • 60 γρ. κουβερτούρα σε ξύσμα (τριμμένη προσεκτικά στην πολύ χοντρή πλευρά του τρίφτη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. και στρώνετε τη βάση της και τα πλαϊνά τοιχώματα με αλουμινόχαρτο (το σπορέλαιο θα βοηθήσει να κολλήσει το αλουμινόχαρτο στη φόρμα).
  2. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την βανίλια και την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει σφιχτές κορυφές. Ρίχνετε τη μαρμελάδα γάλακτος ή το καραμελωμένο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύετε ένα πιρούνι
  3. Στρώνετε τη βάση της φόρμας με μπισκότα, γεμίζοντας τα κενά με μικρότερα σπασμένα κομμάτια. Από πάνω απλώνετε το 1/4 από τη σαντιγί και την απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Καλύπτετε με μια στρώση ροδέλες μπανάνας και περιχύνετε με 1 κ.σ. μαρμελάδα γάλακτος.
  4. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεως άλλες 2 φορές. Την 4η και τελευταία φορά στρώνετε μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε την τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα. Διατηρείτε στο ψυγείο και την υπόλοιπη μαρμελάδα γάλακτος.
  5. Όταν πρόκειται να την σερβίρετε ανοίγετε προσεκτικά τη φόρμα, βγάζετε την τούρτα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και την μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ξύσμα σοκολάτας και την περιχύνετε με την καραμέλα γάλακτος την οποίο έχετε ζεστάνει ελαφρώς για να πέφτει πιο εύκολα. Καλή σας απόλαυση! 

Πηγή