Υλικά συνταγής
- Για το κέικ:
- 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 μεγάλα αυγά
- 315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 160 ml (2/3 φλ.) γάλα πλήρες
- Για το frosting Νουτέλας:
- 115 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. (2 φλ.) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. (1 φλ.) Νουτέλα, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2-3 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέικ: Παίρνετε 2 στρογγυλά ταψάκια (μιας χρήσης) με διάμετρο βάσης 18 εκ. Τα βουτυρώνετε, τα πασπαλίζετε, προαιρετικά, με αλεύρι και τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο, αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται.
- Αφήνετε το μίξερ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάνω από το μείγμα και ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις, προσθέτοντας σταδιακά και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνετε, μοιράζοντας ισομερώς στη μέση το μείγμα, στα 2 ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να πάρει η επιφάνειά τους ένα χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε για 10 λ μέσα στα ταψάκια να “σταθούν” και στη συνέχεια τα βγάζετε προσεκτικά από τα ταψάκια και τα μεταφέρετε σε σχάρα όπου τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
- Για το frosting Νουτέλας: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μαλακωμένο βούτυρο με το αλάτι και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, 1 φλ. τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα λείο κρεμώδες μείγμα. Ρίχνετε και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε για 1/2 λ.
- Προσθέτετε τη μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου Νουτέλα και ανακατεύετε με το χέρι ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας και το γάλα, μέχρι να έχετε ένα παχύ αφράτο μείγμα το οποίο θα μπορείτε εύκολα να το χειριστείτε.
- Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε το ένα κέικ στη βάση μιας πιατέλας και στην επιφάνειά του απλώνετε frosting νουτέλας, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα. Το σκεπάζετε με το δεύτερο κέικ και με μια μαρίζ απλώνετε στην επιφάνεια και στα πλάγια το υπόλοιπο frosting νουτέλας, το οποίο στο τέλος “στροβιλίζετε” με ένα μαχαίρι για να του δώσετε το σχήμα της φωτογραφίας. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει το frosting μέχρι να το σερβίρετε.