Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες λιπαρών
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα, χοτρο-σπασμένα (το καβούρδισμα είναι προτεινόμενο αλλά προαιρετικό)
  • 200 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα ή/και σμέουρα και βατόμουρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το γιαούρτι και τη ζάχαρη και το χτυπάτε, ανεβάζοντας σταδιακά τη ταχύτητα στη δυνατή, για 10-12 λ για να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού από τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω του δυνατού χτυπήματος. 
  2. Εν τω μεταξύ καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μόλις κρυώσουν καλά τα σπάζετε ελαφρώς στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη.
  3. Ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι τα σπασμένα αμύγδαλα μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα) και με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζετε τον αριθμό 8, για 1-2 λ για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη μορφή του. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Το βγάζετε 10-15 λ περίπου περίπου, για να μαλακώσει ελαφρώς, πριν το σερβίρετε σε μπολ ή σε παγωτό χωνάκι.

Πηγή