Τραγανό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο και Maltesers έτοιμο σε 15 λ (Video)

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 375 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Μιράντα ή άλλα επιλογής σας, κομμένα σε μικρά κομματάκια το δυνατόν σε μέγεθος ζαριού
  • 80 γρ. Coco Pops ή άλλες νιφάδες ρυζιού [*]
  • 250 γρ. Maltesers

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρές με διάσταση βάσης 20×30 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στη άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τις σταγόνες κουβερτούρα ή τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο κομμένο στα 2 και το λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων, στο ήμισυ της ισχύς του, ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει για 3 λ περίπου. Εναλλακτικά το λιώνετε σε μπεν μαρί.
  3. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ανακατεύετε και μετά προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα coco pops. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς και μετά αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
  4. Το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού. Από πάνω τοποθετείτε τα Malteses σε μια στρώση, πιεζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο γλυκό με το δάχτυλό σας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.

Πηγή