[*][*]
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
- 120 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού Μερέντα ή Νουτέλα ή άλλη επιλογής σας
- 130 γρ. φουντούκια [*]
[*]
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη σοκολάτας σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρόλι ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, χωρίς να έλθει σε σημείο βρασμού την αποσύρετε από τη φωτιά, τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνετε χωρίς να ανακατέψετε για 2 λ.
- Στη συνέχεια τη χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε σε 2 δόσεις την πραλίνα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως, μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη λεία κρέμα. Βάζετε τη κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί.
- Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τα φουντούκια σας σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Όταν το μείγμα πραλίνας σταθεροποιηθεί, το πλάθετε με τα χέρια σας σε τρουφάκια, (θα βγουν 16 τρουφάκια περίπου).
- Τα βουτάτε στο μπολ με το ψιλο-θρυμματισμένα φουντούκια και τα γυρίζετε μέχρι να καλυφθούν καλά απ” όλες τις πλευρές με τα φουντούκια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
[*][*]Πηγή