Υγιεινό κέικ με γλυκοπατάτα


Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1 κ. γλ. κανέλα 1/8 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. τζίντζερ 2 αυγά 1/2 κ. γλ. βανίλια 1/2 φλ. τσαγιού γάλα 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 κ. σ. μέλι 1 φλ. τσαγιού πουρέ γλυκοπατάτας Φυστικοβούτυρο για το σερβίρισμα (προαιρετικά) Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα υγρά υλικά σε ένα άλλο μπολ. Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα ελαφρώς βουτυρωμένη και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά έως 1 ώρα. Σερβίρετε το με φυστικοβούτυρο, προαιρετικά
Πηγή