Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 160 γρ. μπισκότα digestive
  • 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη καραμέλα γάλακτος:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 75 γρ. βούτυρο
  • Για τη κρέμα/σαντιγί:
  • 1 φακελάκι σαντιγί garni 
  • 200 ml γάλα
  • λίγο κονιάκ [προαιρετικά]
  • Για γαρνίρισμα:
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 75 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Για τη βάση: Ψιλοθρυματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα στη βάση ενός μικρού πυρέξ ή μιας φόρμας 22-23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το ψήνετε για 11-12 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  3. Για τη καραμέλα γάλακτος: Σε μικρή αντικολητική κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Βράζετε για 5-6 λ. μέχρι να πυκνώσει η καραμέλα γάλακτος και να αλλάξει το χρώμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Για τη σαντιγί: Χτυπάτε με το μίξερ το garni με το γάλα μέχρι να σφίξει σε πηχτή σαντιγί και να σχηματίζονται κορυφές. Προαιρετικά προσθέτετε λίγο κονιάκ, ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας σας, για άρωμα. Βάζετε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
  5. Μόλις  κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα γάλακτος απλώνετε στην επιφάνειά της τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Στη συνέχεια στρώνετε από πάνω τη σαντιγί.
  6. Για γαρνίρισμα: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, την αφήνετε να κρυώσει για 5 λ και τη ρίχνετε πάνω από τη σαντιγί σχηματίζοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή