
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 160 γρ. μπισκότα digestive
- 40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Για τη καραμέλα γάλακτος:
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο
- Για τη κρέμα/σαντιγί:
- 1 φακελάκι σαντιγί garni
- 200 ml γάλα
- λίγο κονιάκ [προαιρετικά]
- Για γαρνίρισμα:
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 75 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Για τη βάση: Ψιλοθρυματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Απλώνετε το μείγμα στη βάση ενός μικρού πυρέξ ή μιας φόρμας 22-23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το ψήνετε για 11-12 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
- Για τη καραμέλα γάλακτος: Σε μικρή αντικολητική κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Βράζετε για 5-6 λ. μέχρι να πυκνώσει η καραμέλα γάλακτος και να αλλάξει το χρώμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για τη σαντιγί: Χτυπάτε με το μίξερ το garni με το γάλα μέχρι να σφίξει σε πηχτή σαντιγί και να σχηματίζονται κορυφές. Προαιρετικά προσθέτετε λίγο κονιάκ, ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας σας, για άρωμα. Βάζετε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
- Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα γάλακτος απλώνετε στην επιφάνειά της τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Στη συνέχεια στρώνετε από πάνω τη σαντιγί.
- Για γαρνίρισμα: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, την αφήνετε να κρυώσει για 5 λ και τη ρίχνετε πάνω από τη σαντιγί σχηματίζοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.