[*][**][*]
Υλικά συνταγής
- 8 ώριμα ροδάκινα (1.300 γρ. περίπου), ξεφλουδισμένα [*]
- 1/4 φλ. τσαγιού λικέρ ροδάκινο, ή νερό
- 3 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 120 γρ. μαλακό τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ. τσαγιού φυτική κρέμα γάλακτος (για παρασκευή σαντιγί) [**]
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη (προσθέστε περισσότερο αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (ανάλογα με το ταψί σας)
- 1/3-1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
[*]
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα 4 ροδάκινα, τα κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε το λικέρ ροδάκινου ή νερό και τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 15-17 λ περίπου ή μέχρι όταν όταν μεταφέρετε 1 κ.γ. από το μείγμα σε μικρό πιατάκι όσο κρυώνει αυτό θα πήξει σαν μαρμελάδα. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, μεταφέρετε το μείγμα/μαρμελάδα σε ένα μπολάκι και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Καθαρίζετε και τα υπόλοιπα 4 ροδάκινα τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα απλώνετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε το 1 φλ. κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αυξάνετε τη ταχύτητα του μίξερ σε μεσαία, προσθέτετε το υπόλοιπο 1 φλ. κρέμας γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λ περίπου ή μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα με πτυχές.
- Παίρνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρέξ με διάσταση βάσης 28×18 εκ. και 4 εκ. βάθος και απλώνετε στη βάση του ένα λεπτό στρώμα (περίπου 1/4 φλ.) της κρέμας τυριού/σαντιγί. Από πάνω καλύπτετε τη κρέμα με μια στρώση μπισκότα. Κόβετε μερικά στη μέση ώστε να καλυφθεί καλά το πυρέξ και να μην υπάρχουν κενά.
- Πάνω από τη στρώση μπισκότων απλώνετε τη μισή μαρμελάδα ροδάκινου και πάνω από τη μαρμελάδα στρώνετε τις μισές φέτες ροδάκινων. Στη συνέχεια πάνω από τα ροδάκινα απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από την υπόλοιπη κρέμα τυριού/σαντιγί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, με στρώσεις, μπισκότων, της υπόλοιπης μαρμελάδας, τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου και την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού/σαντιγί.
- Ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού σας, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου.
[*][*]Πηγή