Υλικά συνταγής

  • 340 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 340 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 260 γρ. ηλιέλαιο
  • 510 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. καρύδια σε μικρά κομματάκια
  • 50 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και την μαγειρική σόδα και ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί η σόδα. Μετά ρίχνετε την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα. Τέλος ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα 22-24 εκ. ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 60 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στη άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως και μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
  4. Προαιρετικά πασπαλίζετε την φανουρόπιτά σας με ζάχαρη άχνη δημιουργώντας, αν θέλετε, και σχέδια όπως έναν σταυρό ή όπως στο βίντεο.

Πηγή