[*][**][*]

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι λάδι (½ ελαιόλαδο+½ ηλιέλαιο ή περισσότερο ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού + ½ πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο
  • 2-2 ¼ περίπου ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κοφτή κ.γ. σόδα διαλυμένη μέσα σε λίγο από το χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός κτυπάμε καλά το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο χυμό για να διαλύσουμε τη σόδα) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα, (όσο πάρει, προκειμένου να έχετε ένα σχετικά υδαρές μείγμα) [*] και όλα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και τα καρύδια, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες [**] και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20×30 εκ. (ή αντίστοιχο στρογγυλό) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λ (βυθίζουμε μια  οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο). 
  4. Βγάζουμε τη φανουρόπιτά μας από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.

[*][*]Πηγή