Χοιρινό στο φούρνο με τραγανή πέτσα


Υλικά 3 κιλά χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα 3 κ. γλ. αλάτι 1 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 2 κ. γλ. σπόρους μάραθου (ή άλλο βότανο/μπαχαρικό της επιλογής σας) 1 κ. σ. + 1 κ. γλ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση οριζόντια 2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση 2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί Εκτέλεση Σκουπίστε το κρέας με χαρτοπετσέτες. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, αφήστε το στο ψυγείο χωρίς κάλυμμα όλη τη νύχτα (ακόμη και 1 ώρα βοηθάει). Εάν όχι, σκουπίστε το πολύ καλά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πασπαλίστε το κρέας με 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, όλο το πιπέρι και όλους τους σπόρους μάραθου και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τρίψτε τη σάρκα σε όλες τις σχισμές και τις ρωγμές. Αναποδογυρίστε το χοιρινό κρέας, περιχύστε την πέτσα με 1 κουταλάκι λάδι και τρίψτε την παντού με τα δάχτυλα. Πασπαλίστε παντού με το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσέχοντας να έχετε ομοιόμορφη κάλυψη. Τοποθετήστε […]Πηγή