Χορταστική πατατοσαλάτα


Υλικά 700 γρ. πατάτες 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα Το χυμό από μισό λεμόνι 2 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 αυγά βραστά, χοντροκομμένα 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο 2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει κατά 5 εκατοστά, σκεπάστε και αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, αλατίστε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε για άλλα 25- 30 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και μεταφέρετε τις σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και […]Πηγή