Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα με 2 ατομικά φύλλα ζύμης
  • 3/4 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού
  • 1 αυγό καλά χτυπημένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βγάζετε τη σφολιάτα από την κατάψυξη τουλάχιστον 40 λ πριν τη χρειαστείτε. Πριν ξεκινήσετε την παρασκευή του δέντρου προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 
  2. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος και επάνω απλώνετε το 1 φύλλο σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ξεκινάτε προσεκτικά να κόβετε τη “φόρμα” του δέντρου κατά μήκος των άκρων, όπως θα δείτε πιο κάτω στη φωτο Νο.1. Αφαιρείτε τη περίσσια ζύμη και αν θέλετε κάνετε μικρά αστεράκια με αυτή.
  3. Με ένα πινέλο ή με την ανάποδη ενός κουταλιού της σούπας, απλώνετε ομοιόμορφα επάνω στη σχηματισμένη σε δέντρο σφολιάτα. Τοποθετείτε τη 2η σφολιάτα πάνω στο δέντρο με τη πραλίνα και την ισιώνετε ελαφρά με τα χέρια σας. Δείτε φωτος Νο. 2 και 3. 
  4. Προσπαθήστε να ψηλαφίσετε απαλά τη σφολιάτα για να νοιώσετε με το δάχτυλό σας το περίγραμμα της 1ης σφολιάτας εκεί ακριβώς που είναι η πραλίνα. Κόβετε τις άκρες και αφαιρείτε την περίσσια ζύμη. Φωτο Νο.4.
  5. Στη συνέχεια, για να σχηματίσετε τα κλαδιά κόβετε λωρίδες ακολουθώντας τη γραμμή του κορμού κάθετα καθώς θα προχωράτε. Ξεκινώντας από τη βάση του δέντρου, στρίβετε κάθε λωρίδα “κλαδιού” μέχρι να γίνει κυκλική. Φωτο Νο.5. Ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε τα χέρια σας ανάμεσα σε κάθε στρίψιμο. 
  6. Τέλος με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε το δέντρο με το χτυπημένο αυγό (φωτο Νο.6). Μεταφέρετε το δέντρο σας από τον πάγκο μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-22 λ ή μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα. 
  7. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το φούρνο, την μεταφέρετε προσεκτικά σε επίπεδη πιατέλα σερβιρίσματος, την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και θρυμματισμένες καραμελίτσες και τη σερβίρετε αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή