Ψαρονέφρι με σάλτσα κρέμας μανιταριών


Υλικά 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες 1 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κ. σ. ελαιόλαδο 6 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο 500 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, σε ροδέλες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κ. σ. μουστάρδα 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση 2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο Εκτέλεση Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας, κόψτε σε ροδέλες και αλατοπιπερώστε παντού. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, γυρίστε από την άλλη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το χοιρινό κρέας, συνολικά 15 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο […]Πηγή