Αφράτα σοκολατένια Μπισκοτοκεκάκια

Υλικά συνταγής

  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 2 φακελάκια [156 γρ.] άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 100 γρ. φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε μια λαδόκολλα στα δύο μεγάλα ταψιά του φούρνου.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε τις βανίλιες και ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το άνθος αραβοσίτου και το γάλα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτετε και το αλάτι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν. Χαμηλώνετε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά, σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  4. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πιέζετε απαλά τα μπισκότα με τη παλάμη σας να “πλατύνουν” και τα ψήνετε για 10′ -12′. Βγάλτε από το φούρνο τα αφήνετε να μισοκρυώσουν και απολαύστε τα.

Πηγή