Υλικά συνταγής

  • 330 γρ. αλεύρι Κούλα
  • 20 γρ. μπέκιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά μέτρια
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο λιωμένο και λαδόκολλα για το ταψί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και την βανίλια και τα χτυπάτε καλά με σύρμα για 2 λ. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε. Μετά κοσκινίζετε μέσα στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε την τρούφα σοκολάτας, ανακατεύετε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα, ρίχνετε και το φλουρί και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα. Λαδώνετε ή βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί ή φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 ή 26 εκ. και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
  3. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό. Ξεφουρνίζετε την βασιλόπιτά σας και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Μετά την πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη, την διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και Καλή Χρονιά!

Πηγή