Γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης με 3 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα που λιώνει εύκολα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 160 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα 
  • 3/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζοντας το νερό στη κατσαρόλα που πρέπει να σιγοβράζει, σε χαμηλή φωτιά, να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα.
  2. Σημείωση: Σε περίπτωση που που θέλετε το εκχύλισμα βανίλιας θα το βάλετε αφού το αποσύρετε από το μπεν μαρί, θα ανακατέψετε καλά και θα το αφήσετε να χλιαρίνει.
  3. Όταν λιώσει τελείως η σοκολάτα αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη για περίπου 10-12 λ να χλιαρίνει αρκετά χωρίς όμως να πήξει. Εν τω μεταξύ χοντροκόβετε τα φιστίκια Αιγίνης με ένα μαχαίρι ή σε μπλέντερ για ελάχιστα δευτερόλεπτα. 
  4. Προσθέτετε τα φιστίκια μέσα στο μείγμα, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα και αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Το βάζετε στο ψυγείο για 2,5-3 περίπου ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη 1 ώρα ψύξης περίπου, το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κύβους. Μην το αφήσετε για αργότερα γιατί θα σφίξει πολύ και θα σας είναι δύσκολο να το κόψετε.
  5. Πριν το σερβίρετε βγάζετε όσα κομμάτια θέλετε 10-15 λ νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώσουν ελαφρώς. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από την εποχή που θα το σερβίρετε και τη θερμοκρασία δωματίου σας.

Πηγή