Εύκολο μωσαϊκό με μερέντα με 3 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα 
  • 400 γρ. Μερέντα, ή άλλη πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, μαλακωμένη καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ Ολικής Άλεσης

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι (όχι σαντιγί). Προσθέτετε τη μαλακωμένη μερέντα και ανακατεύετε με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα 2 υλικά.
  2. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολας και ρολάρετε τη λαδόκολλα δίνοντας στο μείγμα ένα σχήμα σαλαμιού. 
  3. Βάζετε το ρολό σας στη κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί. Μετά το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε. 

Πηγή