Κέικ καρότου νηστίσιμο

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 80 γρ. σταφίδες
  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα.
  2. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ηλιέλαιο και αφού τα ανακατέψετε καλά με το σύρμα αρχίζετε να τα χύνετε αργά στο μπολ με το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά προσθέτετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Στρώνετε με λαδόκολα με στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και αδειάζετε μέσα το έτοιμο μείγμα. Το απλώνετε ισομερώς, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή. Το ξεφουρνίζετε και μόλις κρυώσει καλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. 

Πηγή