Κέικ μαρμπρέ αφράτο και πεντανόστιμο (Video)

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο λιωμένο βούτυρο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 180 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
  • 30 γρ. κακάο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα 3 αυγά σταδιακά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως. 
  2. Ρίχνετε βροχηδόν το αλεύρι με το μπέικιν, χτυπώντας διαρκώς, προσθέτετε τη βανιλίνη και το γάλα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μισό μείγμα σε ένα μπολ προσθέτετε και το κακάο και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα.  
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 25×11εκ. (υπάρχουν και μιας χρήσεις). Με τη βοήθεια 2 κουταλιών της σούπας αρχίζετε να στρώνετε στη φόρμα το μείγμα, πρώτα μερικές κουταλιές από το λευκό μείγμα στη βάση της φόρμας, από πάνω μερικές κουταλιές με το σοκολατένιο μείγμα (βλέπε βίντεο). 
  4. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώσεων μέχρι να τελειώσου και τα 2 μείγματα και στη συνέχεια ψήνετε το κέικ σας σε καλά προθερμασμένο στους 160 βαθμούς στον αέρα φούρνο για περίπου 60-70 λ ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό.
  5. Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε πάνω σε σχάρα για 10-15 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε πάνω στη σχάρα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, προαιρετικά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε. 

Πηγή