Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3 1/2 κ. γλ. ρούμι
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ρούμι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Μόλις πάρει μια βράση προσθέστε τις μπανάνες και τα καρύδια.
  4. Μαγειρέψτε μέχρι οι μπανάνες να ζεσταθούν αρκετά, για περίπου 1- 2 λεπτά.
  5. Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό βανίλια (προαιρετικά).

Πηγή