Κοτόσουπα αυγολέμονο με κριθαράκι


Υλικά 6 μπούτια κοτόπουλου με δέρμα και κόκαλα 120 γρ. κριθαράκι 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, στη μέση 2 καρότα, ψιλοκομμένα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 5 φλ. τσαγιού νερό 2 μεγάλα αυγά Χυμό από 1 λεμόνι Λίγο φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο Εκτέλεση Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι και τα καρότα. Αλατοπιπερώστε καλά και προσθέστε το νερό, προσθέτοντας περισσότερο αν χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια κοτόπουλου καλύπτονται πλήρως. Φέρτε το φαγητό σε βρασμό πριν μειώσετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήστε να σιγοβράσει με το καπάκι κλειστό για 30 λεπτά. Αφαιρέστε τα μπούτια κοτόπουλου από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη. Ελέγξτε τη γεύση και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι στη σούπα αν χρειάζεται. Προσθέστε το κριθαράκι και δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε με κλειστό καπάκι για άλλα 15 λεπτά. Εντωμεταξύ, μόλις το κοτόπουλο κρυώσει αρκετά για να το αγγίξετε, πετάξτε τη φλούδα και κόψτε το κρέας από το κόκαλο, […]Πηγή