Κρουασάν αμυγδάλου


Υλικά 6 κρουασάν βουτύρου Για τη γέμιση: 1 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη 1 μεγάλο αυγό 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου Για το σιρόπι: 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Για το γαρνίρισμα: 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες, ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Για να φτιάξετε το απλό σιρόπι, προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη, το νερό και το ρούμι σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάλτε τη σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, 1 έως 2 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση. Για να φτιάξετε την κρέμα, χτυπήστε το αλεύρι αμυγδάλου, με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Χρησιμοποιήστε […]Πηγή