Λαχταριστά μπισκότα με 3 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Προαιρετικά προσθέστε μέσα στα μπισκότα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ξύσμα πορτοκαλιού, ή κακάο ή σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς,  καραμελάκια πολύχρωμα ή σοκολάτας τύπου m&m’s.

Εκτέλεση συνταγής

  1. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τα υλικά της προτίμησής μας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη και προσθέτετε: Στο ένα μέρος: 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας,  στο δεύτερο μέρος: 1 κουταλιά κακάο και m&m’s και στο τρίτο μέρος: 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και τριμμένη καρύδα (για την επικάλυψη).
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
    Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα στο ταψί. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν.
    Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18 λ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

Πηγή