Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.γ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά 
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Λιώνετε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, φροντίζοντας το νερό στο κατσαρόλι που θα πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο. 
  2.  Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψει το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα αυγών μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Μοιράζετε ισομερώς το μείγμα σε ένα ταψί με θήκες για καπ κέικς ή σε φορμάκια, λαδωμένα και αλευρωμένα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 7-9 λεπτά, ή τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ” έξω και να παραμείνει υγρό μέσα. 
  4. Σημείωση: Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των θηκών σας που και πάντα ανάλογα με το φούρνο σας. Επίσης σύμφωνα με το πόσο λιωμένη θέλετε τη σοκολάτα στο κέντρο του σουφλέ θα τα ψήσετε 1-2 λ επιπλέον. Μετά την πρώτη φορά ψησίματος θα γνωρίζετε τον ακριβή χρόνο στον δικό σας φούρνο και τα δικά σας φορμάκια.
  5. Το βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε 10 λ να σταθούν, μετά τα ξεφορμάρετε, τα πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή