Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 σοκολατένια τρούφα + έστρα για το σερβίρισμα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 ml ΝΟΥΝΟΥ “Γεύσεις Σπιτικές”
  • 8 μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • Για το σιρόπι
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 350 ml νερό
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό
  • Για την σοκολατένια επικάλυψη
  • 400 γρ. ΝΟΥΝΟΥ “Γεύσεις Σπιτικές”
  • 200 ml νερό
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. κακάο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Ξεκινάτε με το σιρόπι για να κρυώνει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνετε, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 λ ακόμα και μετά το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Για το κέικ: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά, συνεχίζοντας το χτύπημα παράλληλα, προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο, πριν ρίξετε το επόμενο.
  3. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, προσθέτετε το αλάτι, το ΝΟΥΝΟΥ γεύσεις σπιτικές, το χυμό πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι σε δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα την τρούφες και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
  4. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα σε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 25Χ25 εκ., τη οποία έχετε αλευρώσει και βουτυρώσει, και ψήνετε το κέικ σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λ.
  5. Για την σοκολατένια επικάλυψη: Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ΝΟΥΝΟΥ γεύσεις σπιτικές και 150 ml νερό και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το μείγμα.
  6. Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ αδειάζετε τα υπόλοιπα 50 ml νερό και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε με κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφού πάρει βράση το μείγμα κακάο γάλακτος, ρίχνετε μέσα το δυαλυμένο κορν φλάουρ στο νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η επικάλυψη.
  7. Μόλις είναι έτοιμη η σοκολατένια επικάλυψη, την αποσύρετε από τη φωτιά, την αδειάζετε σε ένα μπολ και καλύπτετε την κρέμα επικάλυψης με μεμβράνη η οποία θα πρέπει να εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  8. Για την σύνθεση: Όταν ψηθεί το κέικ, το ξεφουρνίζετε, κάνετε τρύπες στην επιφάνεια του με ένα ίσιο μαχαίρι και αμέσως, όσο είναι καυτό, το περιχύνετε ομοιόμορφα, με μια βαθιά κουτάλα, με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε το κέικ για 5 λ να απορροφήσει το σιρόπι και μετά το καλύπτετε σε όλη την επιφάνειά του με το μείγμα επικάλυψης.
  9. Μεταφέρετε το κέικ στο ψυγείο όπου το αφήνετε για 1 ώρα πριν το σερβίρετε. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, το πασπαλίζετε με την τρούφα, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή