Μωσαϊκό νηστίσιμο με ταχινένιο χαλβά

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 350 γρ. χαλβάς του μπακάλη βανίλια
  • 1 κούπα φουντούκια, χοντροσπασμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και την λιώνετε σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα, φροντίζοντας το νερό της κατσαρόλας που θα πρέπει να σιγοβράζει, να μην ακουμπά το μπολ με την κουβερτούρα. 
  2. Όταν έχει λιώσει τελείως την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε μέσα το μέλι, το ταχίνι και το κακάο και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για περίπου 30 λ ή μέχρι να κρυώσει καλά.
  3. Εν τω μεταξύ, σπάτε με τα χέρια σας (ή με μαχαίρι) τον χαλβά σε κομματάκια και χοντροσπάτε τα φουντούκια. Όταν κρυώσει το σοκολατένιο μείγμα ρίχνετε μέσα τον χαλβά και τα φουντούκια και ανακατεύετε πολύ απαλά για να ενσωματωθούν ισομερώς.
  4. Ντύνετε το εσωτερικό μια μακρόστενης φόρμας για κέικ με μεμβράνη και αδειάζετε μέσα το έτοιμο μείγμα. Καλύπτετε την επιφάνειά του καλά με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ περίπου ή μέχρι να σφίξει. Μετά τον κόβετε σε φέτες μεγέθους αρεσκείας σας και τον σερβίρετε.

Πηγή