Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 125 γρ. βούτυρο αρκετά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλόταψάκι 20-22 εκ. περίπου.
  2. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ περίπου, μέχρι να κάνει μια κρούστα σαν της φωτογραφίας πιο κάτω . Το βγάζετε από το φούρνο, το πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας. Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή