Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. νουτέλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
  • 40 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια, ή σαντιγί 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια φόρμα, με αποσπώμενο πάτο, με διάσταση βάσης 23 εκ. και τη στρώνετε με χαρτί ψησίματος.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο μούλτι, τα μπισκότα digestive και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ρίχνετε στο μπολ με το μπισκότο και τα αναμιγνύετε, ανακατεύοντας, καλά. Ρίχνετε το μείγμα στη βάση της φόρμας και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λ ή στη κατάψυξη για 10 λ να κρυώσει.
  3. Για τη γέμιση: Ρίχνετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα το χτυπάτε λίγο με σύρμα να αφρατέψει, προσθέτετε 1-2 κ.σ. νουτέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με σύρμα ή σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτετε όλη την υπόλοιπη νουτέλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
  4. Παίρνετε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, ρίχνετε από πάνω τη γέμιση cheesecake και ισιώνετε καλά την επιφάνειά της. Σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε και πάλι στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά και για ολόκληρο το βράδυ. 
  5. Για γαρνίρισμα (προαιρετικά): Ξεφορμάρετε το cheececake σε πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια ή άλλη γαρνιτούρα επιλογής σας. Φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και χωρίς γαρνίρισμα.

Πηγή