Πανεύκολο Frozen yogurt σοκολάτας με 3 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρη, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (φροντίζετε το μπολ με τη σοκολάτα να μη ακουμπά στο νερό που σιγοβράζει), ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Τη αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου φροντίζοντας μη κρυώσει πολύ και πήξει.
  2. Εν τω μεταξύ ρίχνετε, σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ, το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα λίγο πιο κρεμώδες από το γιαούρτι. Μην παραχτυπήσετε τα υλικά σας γιατί θα “κόψει” το μείγμα.
  3. Προσθέτετε στο μείγμα και τη κρύα λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σοκολάτα και έχετε ένα ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα. Ανάλογα αν έχετε παγωτομηχανή ή όχι συνεχίζετε ως εξής:
  4. Με παγωτομηχανή: Bάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει καλά, το βάζετε στη παγωτομηχανή και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες της μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε κατάλληλο (μεταλλικό δοχείο) και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  5. Χωρίς παγωτομηχανή: Εφ” όσον αναμίξετε καλά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα γιαουρτιού μεταφέρετε το μείγμα σε κατάλληλο (μεταλλικό δοχείο) και το βάζετε κατευθείαν στη κατάψυξη ανακατεύοντάς το ζωηρά, 2 φορές ανά 2 ώρες για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι. 
  6. Όταν είναι έτοιμο το σερβίρετε ως έχει ή, προαιρετικά, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, ή τρούφα σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας ή άλλη γεύση αρεσκείας σας. Καλή σας απόλαυση. 

Πηγή