Παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα


Υλικά 200 γρ. γιαούρτι 1 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 300 ml χυμό πορτοκαλιού 20 γρ. μπέικιν πάουντερ Ξύσμα από 1 1/2 πορτοκάλι 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 440- 450 γρ. φύλλα ζύμης 4 αυγά μεσαίου μεγέθους Για το σιρόπι: 1 και 2/3 φλ. τσαγιού νερό, 1 και 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση Ξετυλίξτε τα φύλλα από το περιτύλιγμά τους και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη επιφάνεια και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά, ώστε να στεγνώσουν καλά. Φτιάξτε το σιρόπι: Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα ξύλο κανέλας και αφήστε να πάρει βράση. Σιγοβράστε για 5-10 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει το σιρόπι. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάστε το μείγμα για το κέικ πορτοκαλιού. Ρίξτε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπήστε με το σύρμα. […]Πηγή