Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολατένιος

Υλικά συνταγής

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 ml νερό ζεστό
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • έξτρα κανέλα σε σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε µια βαθιά κατσαρόλα (είναι σηµαντικό να είναι βαθιά) ρίχνετε το ελαιόλαδο µε το σιμιγδάλι, το κακάο, τα αµύγδαλα και τα κράνμπερις και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα για 7-8 λ.
  2. Για το σιρόπι: Σε µια άλλη µικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το νερό μαζί με την ζάχαρη, τη φλούδα λεµονιού και το ξύλο κανέλας και τα ανακατεύετε μέχρι να κοχλάσουν. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το σιρόπι, χωρίς να το ανακατεύετε καθόλου, 5 λ. Αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα.
  3. Μόλις καβουρδιστεί το σιµιγδάλι, και όπως είναι ζεστό, ρίχνετε το σιρόπι και ανακατεύετε συνέχεια, µέχρι να πήξει και να ξεκολλήσει ο χαλβάς από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας. Μετά βάζετε τον χαλβά σε μια φόρµα, τον πατάτε καλά και αφήνετε να κρυώσει για 15 λ. Ξεφορµάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε µε λίγη κανέλα και σερβίρετε.

Πηγή