Υλικά συνταγής

  • Για την βάση
  • 400 γρ. τριμμένο μπισκότο Digestive
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την ενδιάμεση στρώση ζαχαρούχου
  • 1 κουτί (400 γρ.) Dulce de leche έτοιμο καραμελωμένο ή φτιάξτε το δικό σας συνταγή εδώ
  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3-4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • Για την σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 500 γρ. γάλα καρύδας
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά κρύα
  • τριμμένη κουβερτούρα, και φέτες μπανάνας για την διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν δεν έχετε προμηθευτεί έτοιμο καραμελωμένο γάλα εμπορίου ξεκινάτε να φτιάξετε το δικό σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. 
  2. Για την βάση: Θρυμματίζετε σε ψίχουλα τα μπισκότα σε μούλτι, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν πλήρως. Αδειάζετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα και το απλώνετε ομοιόμορφα στην βάση και τα τοιχώματά της, πιέζοντάς το ελαφρώς προς τα κάτω με την βάση ενός ποτηριού.
  3. Για την ενδιάμεση στρώση ζαχαρούχου: Ζεσταίνετε ελαφρώς το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Εναλλακτικά, λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, βάζετε το καραμελωμένο γάλα σε ένα μπολ, προσθέτετε και την λιωμένη σοκολάτα και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Το αφήνετε να μισοκρυώσει.
  4. Στρώνετε τις φέτες μπανάνας, την μια δίπλα στην άλλη, πάνω από τη μπισκοτένια βάση και από πάνω τις περιχύνετε προσεκτικά με το σοκολατένιο καραμελωμένο γάλα φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
  5. Για την σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, την μισή ζάχαρη και αφήνετε να κάψει πολύ καλά. Παράλληλα βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε καλά με σύρμα.
  6. Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα γάλακτος, με σταθερή ροή, μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε όλο το μείγμα του μπολ πάλι στην κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πήξει.
  7. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε μια πρέζα αλάτι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Τοποθετείτε πάνω στην κρέμα μια μεμβράνη, που να εφάπτεται απευθείας πάνω στην κρέμα και την βάζετε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες. 
  8. Μετά ρίχνετε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακος και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται. Σε άλλο μεγάλο μπολ προσθέτετε την κρύα πλέον κρέμα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο και την χτυπάτε πάρα πολύ καλά με το μίξερ, για τουλάχιστον 4-5 λ να αφρατέψει και να σπάσουν οι σβόλοι. 
  9. Μόλις αφρατέψει προσθέτετε με μια μαρίζ τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας με μαλακές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Μεταφέρετε το μείγμα κρέμας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργώντας στρογγυλές μεγάλες “τελείες” στολίζετε το επάνω μέρος της τάρτας. Γαρνίρετε με τριμμένη κουβαρτούρα και με μερικές φέτες μπανάνας και καλή σας απόλαυση. 

Πηγή