Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με 5 υλικά (Video)

Υλικά συνταγής

  • 1.2 λίτρα + 50 ml γάλα
  • 150 γρ. Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. μπισκότα Oreo
  • 400 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τα 1.2 λίτρα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και τα ανακατεύετε καλά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη μέχρι να χλιαρίνει ελαφρώς.
  2. Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα μπισκότα όρεο, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και τα 50 ml γάλα και τα αναμιγνύετε καλά με μαρίζ. Τα αδειάζετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, και τα απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση.
  3. Από πάνω ρίχνετε τη χλιαρή σοκολατένια κρέμα (μη τη ρίξετε κατευθείαν πάνω στη μπισκοτένια βάση αλλά πάνω σε κουτάλι για να πέσει βροχηδόν στο μπισκότο), σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  4. Αν πρόκειται να σερβίρετε όλο το γλυκό τότε αλείφετε με τη μαρμελάδα όλη την επιφάνειά του. Διαφορετικά, πριν σερβίρετε μεμονωμένα το κάθε κομμάτι ξεχωριστά τότε απλώνετε μέρος της μαρμελάδας μόνο στο κομμάτι που θα σερβίρετε. Μην το αποθηκεύσετε καλυμμένο με τη μαρμελάδα για θα νερώσει και θα καταστρέψει το γλυκό σας. 

Πηγή