Σοκολατόπιτα με γλάσο ζαχαρούχου γάλακτος (Video)

Υλικά συνταγής

  • Για τη σοκολατόπιτα
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλ. τσαγιού κακάο σκούρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 αυγά 
  • 2 βανιλίνες
  • τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Για το γλάσο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο σκούρο
  • 40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σοκολατόπιτα: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να “ασπρίσουν” και να αφρατέψουν καλά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο, το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τις βανιλίνες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 32×20 εκ. στρωμένο με λαδόκολα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου.
  3. Για το γλάσο: Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι ρίχνετε το ζαχαρούχο και το κακάο και τα ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν. Τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθούν φουσκάλες βρασμού.
  4. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί. Όσο ακόμα το έτοιμο κέικ είναι χλιαρό, το κόβετε σε κομμάτια και μετά το περιχύνετε με το ζεστό γλάσο. Προαιρετικά το σερβίρετε γαρνιρισμένο με τρούφα σοκολάτας.

Πηγή