Τάρτα σοκολάτας με oreo με 4 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 2 πακέτα (περίπου 300 γρ.) μπισκότα Οreo
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + 1 κ.σ. βούτυρο επιπλέον για τη γέμιση
  • Για τη γέμιση
  • 4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά
  • 250 σοκολάτα κουβερτούρα Bitter + 50 γρ. επιπλέον για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Κρατάτε 4 μπισκότα στην άκρη και σπάτε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια. Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Θρυμματίζετε τα κομμένα σε μικρά κομμάτια μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κλασική ταρτιέρα και το απλώνετε στη βάση της ταρτιέρας, πιέζοντάς το με το χέρι σας ώστε να έχετε μια συμπαγή βάση χωρίς κενά. Βάζετε για 2 ώρες τη βάση στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Για τη γέμιση: Περίπου 45 λ πριν παρέλθει ο χρόνος ψύξης της βάσης, βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα και τη ζεσταίνετε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάει να πάρει βράση, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε.
  4. Σπάτε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τα ρίχνετε στη κατσαρολίτσα με τη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια λεία ομοιογενή κρέμα. Μεταφέρετε τη κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ώστε να μην μείνει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα, και την αφήνετε στην άκρη για ½ ώρα να κρυώσει. 
  5. Για τη συναρμολόγηση: Βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω την κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει καλά. Πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε σπάζοντας στη μέση τα 4 μπισκότα, που έχετε κρατήσει στην άκρη. Με τα επιπλέον 50 γρ. κουβερτούρας φτιάχνετε φλοίδες, χρησιμοποιώντας ένα πριονωτό μαχαίρι ή το εργαλείο για το τρίψιμο της παρμεζάνας, και πασπαλίζετε τη τάρτα.

Πηγή