Τούρτα με γιαούρτι και ζελέ

Υλικά συνταγής

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φάκελοι Φρουί Zελέ Aνανά ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φάκελοι Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml (2 φλ. τσαγιού) κρύο γάλα
  • 1 κομπόστα ανανάς (800 γρ.)
  • αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
  • σαντιγί και μερικά κερασάκια για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στραγγίζετε τη κομπόστα, τη κόβετε σε φέτες και κρατάτε στην άκρη το σιρόπι της. Διαλύετε τους 2 φακέλους φρουί ζελέ ανανά σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε 2 ποτήρια παγωμένο νερό ή αν θέλετε αντικαθιστάτε το 1 ποτήρι με σιρόπι από την κομπόστα. Σε αυτή τη περίπτωση θα έχετε διατηρήσει τη κομπόστα στο ψυγείο για να είναι κρύο το σιρόπι της.
  2. Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας 28 εκ. με σούστα και τη βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να πήξει το ζελέ. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω στο ζελέ μερικές λεπτές φέτες ανανά με τα κερασάκια στη μέση και τα περιχύνετε με λίγο ζελέ.
  3. Ξαναβάζετε τη φόρμα πάλι για λίγο στην κατάψυξη και μετά επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά δηλ. προσθέτετε λίγο ζελέ ακόμα και τη βάζετε πάλι στη κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά. Θα χρησιμοποιήσετε περίπου το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και το υπόλοιπο θα το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  4. Kόβετε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες φέτες ανανά. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λ τους 2 φακέλους garni με 400 ml (2 φλ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τα κομματάκια ανανά, το ζελέ που έχετε κρατήσει, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι η μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  5. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το ζελέ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά. Τη σερβίρετε διακοσμημένη με ροζέτες σαντιγί και με κερασάκια μαρασκίνο ή άλλη διακόσμηση επιλογής σας. 

Πηγή