Υλικά συνταγής

  • Για το μπράουνι:
  • 60 γρ. μαύρη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη 
  • 60 γρ. μαύρη κουβερτούρα ημίγλυκη 
  • 3/4 φλ. τσαγιού (170 γρ.) βούτυρο ψιλοκομμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική 
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για την επικάλυψη:
  • 115 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 230 μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 480 γρ. έτοιμη σαντιγί ή 2 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το μπράουνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα πυρέξ με διάμετρο βάσης 23×33 εκ. περίπου, το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο αλείφετε με λίγο βούτυρο. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Ψιλοκόβετε και τις 2 σοκολάτες, τις βάζετε σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και τις λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λ περίπου, ελέγχοντας ανά 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσουν καλά και έχετε ένα λείο μείγμα.
  3. Αφαιρείτε το σοκολατένιο μείγμα από τη φωτιά, το ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύετε καλά με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν, όλα πλήρως. Ρίχνετε τη βανίλια, το αλάτι και τη σκόνη κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύετε απλά και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το ρίχνετε μέσα στο στρωμένο με λαδόκολλα πυρέξ. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε θα βγει με λίγα ψίχουλα κολλημένα επάνω της. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως. 
  5. Για την επικάλυψη: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνετε για 5-7 λ να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε και τα 250 γρ. σαντιγί (2 φλ. περίπου) και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως. 
  6. Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα τυριού πάνω από το κρύο μπράουνι και το απλώνετε, με μια μαρίζ ομοιόμορφα. Από πάνω στρώνετε προσεκτικά, πάλι με καθαρή μαρίζ, τη σκέτη υπόλοιπη σαντιγί (2 φλ. περίπου). Γαρνίρετε το γλυκό σας τρίβοντας, με το χοντρό του τρίφτη, πάνω από τη σαντιγί την επιπλέον κουβερτούρα για το γαρνίρισμα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε. Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.

Πηγή