Το τέλειο σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο και Snickers (Video)

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ:
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 380 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 βανιλίνη
  • 120 ml ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα πυρέξ
  • 240 ml γάλα πλήρες
  • 2 αυγά
  • 240 ml καυτό νερό
  • Για τo μείγμα καραμέλας:
  • 1 κουτί (400 γρ.) έτοιμο καραμελωμένο γάλα (Σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 90 ml γάλα
  • Για τη κρέμα επικάλυψης:
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • Για το τελείωμα Snickers: 
  • πραλίνα φουντουκιού μαλακωμένη
  • 4 σοκολάτες Snickers κομμένες σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα ξηρά υλικά, δηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανιλίνη και να ανακατεύετε με σύρμα να αναμιχθούν πλήρως.
  2. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, το γάλα, τα αυγά και το καυτό νερό και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20×30 εκ. και το ψήνετε σε καλό προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 35 λ. 
  3. Για το μείγμα καραμέλας: Σε ένα μπολ ρίχνετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το φρέσκο γάλα και τα ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και όπως είναι καυτό με την ανάποδη μιας ξύλινης κουτάλας το “τρυπάτε” σε αρκετά σημεία (δείτε το βίντεο). 
  4. Μετά το περιχύνετε αμέσως, όπως είναι καυτό, με το μείγμα καραμέλας, το απλώνετε με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του κέικ και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να απορροφήσει καλά το μείγμα καραμέλας και να κρυώσει εντελώς. 
  5. Για τη κρέμα επικάλυψης: Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το φυστικοβούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή, αφράτη κρέμα. Τη ρίχνετε πάνω στο κέικ και την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του. 
  6. Με ένα κουταλάκι περιχύνετε τη κρέμα με λίγη μαλακωμένη πραλίνα (στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε θερμοκρασία δωματίου) και από πάνω τοποθετείτε τα κομματάκια Snickers. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μετά το σερβίρετε. 

Πηγή