Cheesecake βελούδινο με βάση όρεο και σμέουρα χωρίς ψήσιμο (Video)

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση όρεο
  • 200 γρ. μπισκότα Oreo
  • 60 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) βούτυρο λιωμένο
  • Για την γέμιση κρέμας τυριού-σοκολάτας
  • 120 γρ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας ή ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. (25 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. (5 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. (1/3 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • Για τη σάλτσα βατόμουρου
  • 150 γρ. σμέουρα κατά προτίμηση φρέσκα
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κ.σ. (15 γρ.) χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. (6 γρ.) κορν φλάουρ
  • Για την διακόσμηση
  • φρέσκα σμέουρα 
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • μίνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη σάλτσα βατόμουρου: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τα σμέουρα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Μετά μειώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5-10 λ ή μέχρι να πήξει. Αποσύρετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώνει μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  3. Για τη βάση όρεο: Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτα. Σε ένα μούλτι χτυπάτε σε ψίχουλα τα μπισκότα όρεο. Μεταφέρετε τα ψίχουλα με μπολ προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στην ταρτιέρα και το απλώνετε ομοιόμορφα, με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τα δάχτυλά σας, στη βάση και στα τοιχώματά της. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο για 15 λ και μετά τη βγάζετε και απλώνετε επάνω σε όλη την επιφάνειά της τη σάλτσα βατόμουρου. Τη ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  5. Για τη γέμιση κρέμας τυριού-σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ως εξής: Βάζετε τις ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας ή τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με τη κρέμα γάλακτος.
  6. Τοποθετείτε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρόλι με νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει, προσέχοντας το νερό να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα χτυπάτε να  ενσωματωθεί πλήρως και μετά ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχει ένα μείγμα που να σχηματίζει “σφιχτές” κορυφές (Δείτε βίντεο).
  8. Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε τη σοκολατένια γέμιση στην ταρτιέρα πάνω στη βάση με τη σάλτσα βατόμουρου, την απλώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά της με μια σπάτουλα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 με 6 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ για να σταθεροποιηθεί καλά. 
  9. Για την διακόσμηση: Πριν τη σερβίρετε διακοσμείτε το γλυκό σας τοποθετώντας στην επιφάνειά της φρέσκα βατόμουρα (δείτε πιο κάτω την μεγάλη διατροφική αξία του σμέουρου), σοκολατένιες μίνι σταγόνες σοκολάτας και πασπαλίζοντάς τη με λίγη ζάχαρη άχνη (Δείτε βίντεο). Καλή σας απόλαυση!

Πηγή