Υλικά συνταγής

  • Για την μπισκοτένια βάση
  • 200 γρ. μπισκότα Digestive ή Πτι Μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) λιωμένο βούτυρο (ή λάδι καρύδας)
  • Για την γέμιση γιαουρτιού κρέμας τυριού
  • 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1/2 φλ. (150 γρ.) μέλι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 2 κ.γ. (10 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. (16 γρ.) κορν φλάουρ
  • Για την σάλτσα φράουλας
  • 250 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 2-3 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
  • Για το γαρνίρισμα
  • 10-12 φράουλες μικρού μεγέθους, κομμένες στα 2

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την μπισκοτένια βάση: Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. Σε ένα μούλτι θρυμματίζετε τα μπισκότα σε “ψίχουλα”, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και με την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση του. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ και μετά το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς.
  3. Για την γέμιση γιαουρτιού κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα με το μέλι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτετε το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλια και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται. Τέλος ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά, φροντίζοντας να μην το χτυπήσετε υπερβολικά και μην “φύγει” ο “αέρας” από το μείγμα.
  5. Αδιάζετε το μείγμα πάνω από την μπισκοτένια βάση, την απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε στον προθερμασμένο στους 150 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα. Σβήνετε τον φούρνο και το αφήνετε για άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
  6. Μετά το ξεφουρνίζετε και αμέσως “περνάτε” ένα μαχαίρι ανάμεσα στο cheesecake και τα τοιχώματα του ταψιού και να ξεκολλήσει. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα στη φόρμα, να κρυώσει εντελώς και μετά το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 7-8 ώρες ιδανικά για όλη τη νύχτα.
  7.  Για τη σάλτσα φράουλας: Ρίχνετε τις φράουλες και το χυμό πορτοκαλιού σε μια μικρή κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς για 12-15 λ ή μέχρι να πήξει. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την σουρώνετε σε ένα μπολ για να αφαιρέσετε τα σποράκια και την αφήνετε στην άκρη για κρυώσει.
  8. Σημείωση: Αν προτιμάτε γλυκιά τη σάλτσα σας ή αν οι φράουλές σας δεν είναι αρκετά ώριμες και γλυκές προσθέστε 2-3 κ.γ. μέλι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στην σάλτσα.
  9. Για το γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε το cheesecake σας σε πιατέλα σερβιρίσματος και διακοσμείτε την επιφάνεια του με τις φράουλες, όπως στην φωτο ή άλλη διακόσμηση επιλογής σας. Σερβίρετε το κάθε κομμάτι περιχυμένο με την σάλτσα φράουλας (δείτε πιο κάτω την φωτο) και καλή σας απόλαυση!

 

Πηγή