
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 36 μπισκότα Oreos θρυμματισμένα
- 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- Για την κρέμα:
- 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης με 35-36% λιπαρά
- 5 + 3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κοφτές κουταλιές σούπας κακάο
- 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 320 γρ. nutella η μερέντα
- χυμό από 1 λεμόνι
- Για γαρνίρισμα:
- λίγη κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
- λίγη τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Τα απλώνουμε σε μία φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 20-21 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για την κρέμα: Mε το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε 5 κουταλιές ζάχαρη και το κακάο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά σφιχτή κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές ζάχαρη και τη nutella. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για λίγη ώρα ακόμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και κουταλιά-κουταλιά ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα με το τυρί κρέμα και τη nutella.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ.
- Για το γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια με σαντιγί και λίγη τρούφα σοκολάτας.