Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη σως καραμέλας:
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 40 γρ βούτυρο
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Για τη σως σοκολάτας:
- 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Για τη γέμιση cheececake:
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 3 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
- 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 3 σοκολάτες Μars, κομμένες σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα σοκολάτας, προσθέτετε και το βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι/φόρμα 20 εκ. (στρωμένο με λαδόκολλα) και το στρώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και μέχρι τη μέση του τοιχώματος περιμετρικά. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
- Για τη σως καραμέλας: Σε ένα μικρό κατσαρόλι βάζετε τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε, σε χαμηλή φωτιά για να μην έλθει σε βρασμό, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και πυκνώσει.
- Για τη σως σοκολάτας: Σε άλλο μικρό κατσαρόλι ή κατσαρολίτσα βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε και αυτό στην άκρη να κρυώσει και να πυκνώσει.
- Για τη γέμιση: Βάζετε σε ένα μπολ το 1/4 φλ. νερό και πασπαλίζετε από πάνω βροχηδόν τη σκόνη ζελατίνης, ώστε να πέσει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του νερού. Την αφήνετε να μουλιάσει για 4 λ και μετά τοποθετείτε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύετε για 3 – 4 λ μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
- Εν τω μεταξύ, ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα που να “στέκεται” . Τέλος ρίχνετε το μείγμα νερού λιωμένης ζελατίνης και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθεί.
- Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μίξερ τις ψιλοκομμένες σοκολάτες Mars και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς. Στρώνετε το μισό μείγμα γέμισης πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω το περιχύνετε με τη μισή σως καραμέλας και σοκολάτας και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνετε “ζιγκ-ζάγκ” στο μείγμα ώστε να δημιουργήσετε ένα κυματιστό αποτέλεσμα.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώνοντας από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα γέμισης τυριού και τις υπόλοιπες σως καραμέλας και σοκολάτας κάνοντας και πάλι “κύματα” με το καλαμάκι.
- Καλύπτετε το cheesecake με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή και όλο το βράδυ η μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η γέμιση. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το γαρνίρετε με τις υπόλοιπες σοκολάτες Mars σε κομματάκια και σερβίρετε.