Cheesecake με Ferrero rocher, Oreo και nutella

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 400 γρ. μπισκότα Oreo θρυμματισμένα (ή μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα)
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για τη κρέμα:
  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. φυτική σαντιγί παγωμένη (morfat creamy ή άλλη επιλογής σας)
  • 10-12 Ferrero rocher χοντροσπασμένα
  • Για την επικάλυψη:
  • 6 κ.σ. nutella
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 8 Ferrero rocher ολόκληρα
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε ένα υγρό μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ. και το στρώνετε ισομερώς στη βάση.
  2. Για τη κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το μαλακό τυρί και τη ζάχαρη άχνη. Σε δεύτερο μπολ, χτυπάτε τη φυτική σαντιγί και μόλις αφρατέψει, τη ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στη κρέμα του τυριού, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα.
  3. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε και τα θρυμματισμένα Ferrero rocher και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τη βάση, στρώνετε την επιφάνεια και τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
  4. Για την επικάλυψη: Λίγο πριν το σερβίρετε, ετοιμάζετε την επικάλυψη. Βάζετε τη nutella και τη κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η nutella και να σχηματιστεί μια σος που να ρέει εύκολα. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά την απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού. Γαρνίρετε με τα ολόκληρα Ferrero rocher και τη τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.

Πηγή