Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 2 φλυτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα όρεο μαζί με τη γέμισή τους
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
- 680 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ φλ. τσαγιού Νουτέλα ή Μερέντα
- 3 κ.σ. κακάο σκόνη
- 220 γρ. σαντιγί έτοιμη
- Για τη γκανάς Νουτέλας:
- 1/2 φλ. τσαγιού Νουτέλα ή Μερέντα
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 6 σοκολατάκια Ferrero Rocher, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια τα όρεο μαζί με τη γέμισή τους, στο μούλτι, τα αναμιγνύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο και το ρίχνετε στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Το στρώνετε ισομερώς (πιέζοντάς το ελαφρώς) στη βάση και στα τοιχώματα σε ύψος 2,5-3 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για τη γέμιση cheesecake/noutella: Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, τη Νουτέλα και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
- Προσθέτετε, σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ με απαλές (για να μη φύγει ο αέρας), κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά.
- Για τη γκανάς Νουτέλας: Βάζετε τη νουτέλα σε ένα μπολ. Βάζετε σε κατσαρόλι τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, περιχύνετε τη νουτέλα μέσα στο μπολ και χτυπάτε το μείγμα με σύρμα μέχρι να γίνει σχετικά ρευστό και λείο μείγμα. Αφήνετε τη γκανάς να κρυώσει ελαφρώς και σφίξει ελαφρώς πριν την απλώσετε πάνω από το cheesecake.
- Για τη συναρμολόγηση και γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το cheesecake και το περιχύνετε με τη γκανάς Νουτέλας. Πασπαλίζετε από πάνω τα ψιλοκομμένα σοκολατάκια Ferrero Rocher. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.